Početna stranica Djelatnosti Foto galerija Reference Kontakt Lokacija
 
 

SanacijeZaštita iskopaTemeljenjePosebni zahvati

 
       
 

 

 • Zračna luka - Dubrovnik   

  Zračna luka Dubrovnik ima velike razvojne planove i sposobne konzultante. Tako smo se dali nagovoriti od konzultantske tvrtke iz Dubrovnika i mladog inženjera Marka, da istražne radove na uzletno-sletnoj stazi obavljamo noću, kad nema prometa. I tako je i bilo. A bilo je uzbudljivo. Nikada do tada nismo obavljali radove cijelu noć. I ne samo jednu. Bilo je interesanto vidjeti vatrogasno vozilo s vodom, agregate, reflektore i sve ljude koji su nam pomogli da obavimo posao onako kako treba u tri sata ujutro. Stroj smo s pozicije na poziciju premještali autokranom jer maksimalna brzina našeg stroja od 4 km/h značila bi cijelu vječnost za preseljenje na novu poziciju.

 • Neptun - Dubrovnik    

  Raditi u Dubrovniku uvijek nam je drago, a osobito na objektima koji su na neki način posebni. Hotel Neptun u skoroj će budućnosti postati mjesto vrhunskog odmora i poslovnog turizma. Tvrtka GEOSONDA obavila je za CONEX-ST istražne radove na cijelom hotelskom kompleksu zbog gradnje novih objekata i nadogradnje postojećih. Radove smo obavljali tijekom ljeta, usred turističke sezone, a suncobran je postao bitna HTZ oprema. Investitor je odlučio riskirati i provjeriti kakvo je strpljenje hotelskih gostiju. Motor naše bušilice, na kojem inače piše SUPER SILENCE bio je ipak preglasan za dvije gospođe koje su demonstrativno prekinule svoj odmor u hotelu, ali zato je jedan njemački gost više vremena proveo s nama, nego sa svojom suprugom.

 • Zračna luka - Dubrovnik II    

  Obzirom da imamo iskustva sa Zračnom lukom Dubrovnik i trećom smjenom koja je tamo skroz normalna, ovaj smo put još dobro prošli. Jedino smo se nagutali kerozinskog ispuha aviona hrvatskih, britanskih, njemačkih i ostalih avioprijevoznika. GEOSONDA je obavila istražne radove za budući objekt sortirnice. Unatoč dvotjednom radu u Zračnoj luci, naši djelatnici se nikako nisu mogli naviknuti na sigurnosne mjere i na bedževe-propusnice, pa je bilo i smiješnih scena traženja iskaznica između kotača zrakoplova.

 • Hala Lavčević    

  Na lokaciji nekadašnjeg pogona za proizvodnju gotovih elemenata tvrtke LAVČEVIĆ u Kaštel Sućurcu, danas je trgovački centar. Bilo je potrebno obaviti istražne radove i proračun nosivosti postojećih temelja, uzimajući u obzir kvalitetu betona iz temelja i kvalitetu pripreme podtemeljnog tla. Skučeni prostor rada i nepostojanje nacrta podnih instalacija značili su oprez na svakom ispitanom centimetru. Ispod betona postojala je sva sila strujnih instalacija i vodovodnih cijevi. Na fotografijama se vidi s koliko pozornosti je ispitivanje obavljeno.

 • MBO - Zadar    

  Zadarski predio Bokanjac odavno je zatrpan smećem. Jasni razvojni plan lokalne uprave, vizija i hrabrost koncesionara smetlišta rezultirat će postrojenjem za mehaničko-biološku obradu otpada što će svakako smanjiti neugodne mirise koji se šire uokolo. GEOSONDA je obavila ozbiljne istražne radove. Naš najbolji suradnik bila je policija, jer ni pustopoljina u kojoj smo radili nije imuna na tatove svake vrste. Do najbliže kuće trebalo se voziti desetak minuta.

 • Split - riva    

  Jedan od naših prvih poslova. I kako kaže pjesma:

  Ispod sunca zlatnoga, blista riva najlipša.
  Na planeti malena, a u srcu najveća.

  Splitska riva. A bili smo i u novinama. Naši su bušači bili glavni glumci na splitskoj rivi. Naravno da nismo našli naftu, ali smo dobili korisne spoznaje koje će pomoći projektantima, ma koji oni bili, da splitska riva postane najreprezentativniji javni prostor u Splitu.

 
 
All rights reserved : GEOSONDA d.o.o. : ©2003 : designed by Nebula
 
English language